Sari la conținut

Proiecte culturale

Lecturi publice la Muzeul Municipiului București

Adriana Moca a susținut o serie de lecturi performative pentru copii și adolescenți, sub titlul “Lecturi sonore”, avându-i ca invitați pe Florin Bican (scriitor, traducător), Florentina Hojbotă (redactor, editura Art), Florina Pârjol (asistent Facultatea de Litere, jurnalist cultural) și pe tânărul elev Andrei Dobrin (2017/2018) sau la Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck, sub titlul “Memoriile unei case”.

Atelier de lectură la Ambasada Republicii Liban

La invitația Excelenței Sale, doamna ambasador Rana Mokaddem, Adriana Moca a susținut două ateliere de lectură perfomativă în limba franceză și improvizație teatrală la Muzeul Hărților Vechi din București. (2014)

Evenimente și conferințe

În cadrul unui parteneriat artistic semnat cu Teatrul de Comedie în 2015 și FestCo ediția XIII, Asociația Vis-a-Vis a organizat evenimentul: „…. la clasa doamnei Sanda Manu” (o întâlnire a regizoarei și profesoarei de actorie Sanda Manu cu foștii studenți). Anul următor, în 2016, asociația a organizat o serie de trei conferințe, dedicate artiștilor: Andrei Șerban, Horațiu Mălăele și Alexandru Darie. Evenimentele au adunat peste 300 de participanți și s-au desfășurat sub egida Festivalului de Comedie Românească, FestCo, ediția XIV. Echipa de proiect: Anca Dragomir, Adriana Moca, Felicia Diaconu.

Ateliere de comunicare pentru femei în reconversie profesională

La invitația Școlii de Cosmetologie Apiestetic – România, Asociația Vis-a-Vis a susținut pentru cursantele școlii (femei în reconversie profesională) trei ateliere de comunicare prin tehnici teatrale în 2014, 2015 și 2016.

Activități de voluntariat

Ora de naivitate

Spectacol de poezie și muzică în vederea strângerii de fonduri pentru operația micuței Irina Macarie, în 2015, găzduit de teatrul Godot. Asociația a susținut demersul prin implicarea artistică și a activității de comunicare/diseminare informații. În urma spectacolului s-au strâns 7.000 de lei, donați în aceeași zi mamei Irinei Macarie.

Ajungem mari – proiect de voluntariat prin care Adriana Moca a susținut o serie de 12 ateliere de lectură și teatru la Centrul de Zi Pinnochio (centru al Primăriei Sectorului 2) în 2014. La ateliere au participat copiii centrului, cu vârste cuprinse între 8-14 ani care au deprins abilități de comunicare și exprimare prin lectură.