Sari la conținut

Nominalizare „Școala de lectură – Lege et impera!” la Premiile AFCN 2021

  • de

Proiectul „Școala de lectură Lege et Impera” a fost nominalizat la Premiile AFCN 2021, a VII-a ediție, care s-a desfășurat la Muzeul Național al Țăranului Român pe data de 16 mai 2022. Asociația Culturală Vis-à-vis se regăsește pe lista nominalizaților pentru al treilea an consecutiv.

Prin sesiuni online de lectură performativă, întâlniri cu traducătorii și scriitorii Lavinia Braniște, Irina Dogaru și Florin Bican, două concursuri adresate elevilor participanți din Colegiul Național Gheorghe Munteanu Murgoci (Brăila), Colegiul Național Cuza Vodă (Huși), Liceul Teologic Greco-Catolic Sfântul Vasile cel Mare (Blaj), Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși (Petrila), Colegiul Pedagogic Regina Maria (Deva), Școala Gimnazială Chirpăr (Sibiu), Liceul Genesis (București) și Biblioteca Metropolitană filiala Dimitrie Cantemir (București), newslettere cu informații despre scriitori aniversați în 2021 și recomandări de carte, două spectacole online de la Teatrul de Comedie și compania independentă UnTeatru am încercat să creăm celor 450 de elevi un spațiu de dialog cultural proaspăt și viu, dincolo de programele curriculare pentru a obține, prin captatio benevolentiae, lectura de plăcere.

În opinia profesoarei de română Carmen Avram de la Colegiul Național Cuza Vodă din Huși “o persoană întâlnită într-un anumit moment al vieții poate deveni modelul ideal de urmat sau poate deschide noi orizonturi de căutare. Cu acest gând am participat la Școala de lectură Lege et Impera, ce a facilitat întâlnirea cu personalități culturale, din exteriorul mediului școlar, care au adus un suflu nou întregului proces școlar. Am regăsit în activitatea actriței Adriana Moca, precum și a scriitorilor invitați autenticul, bucuria și dăruirea de a deschide noi ferestre spre universul lecturii, oferind experiențe și modele umane valoroase. Atât eu, cât și elevii, ne-am dori să continuăm aceste activități ce promovează lectura, cultura în general, într-un mod cu totul inedit”. 

Urmăriți-ne pe www.scoaladelectura.ro și www.asociatiavisavis.ro !