Sari la conținut

Premiul special al TVR Cultural

  • de

La Gala Premiilor AFCN 2022, ediția a VIII-a, Asociația culturală Vis-a-Vis a primit Premiul special al TVR Cultural, pentru proiectul „Clasa Vie”.

În cadrul proiectului au fost realizate 43 de acțiuni care au avut ca scop promovarea lecturii, din care: 23 de lecturi și ateliere desfășurate online de actrița Adriana Moca, 10 intâlniri cu Irina Georgescu Groza şi Florin Bican, 10 mentorate de scriere creativă, precum și mentorate de lectură cu voce tare.

A fost realizat site-ul proiectului, unde s-au arhivat textele a 116 elevi, 5 newslettere  trimise lunar şcolilor, precum şi informații despre mentori.

Au fost oferite spre vizionare online 2 producții teatrale bazate pe texte celebre din literatura universală şi română: „Morcoveață” după Jules Renard (producție a Asociației Vis-à-vis) şi „Singur printre mârlani””(producție a Teatrului Național din Cluj-Napoca). În timpul celor 43 de sesiuni de lectură, 11 clase de gimnaziu și 12 clase de liceu au ascultat fragmente din texte care nu fac parte din programă și au discutat pe aceste texte scrise de Veronica D. Niculescu, Florin Bican, Irina Georgescu Groza, Al. Brătescu Voineşti, Jeni Acterian, Luis Sepulveda, Elif Shafak, Etienne de la Boetie, Jacques Attali, Daniel Pennac, Fernando Savater, Tom Nickols.