Sari la conținut

Album „Silviu Purcărete. Infinite metamorfoze”

  • de

Asociația Culturală Vis-a-Vis anunță lansarea albumului de fotografie – „Silviu Purcărete. Infinite metamorfoze”, sâmbătă, 18 mai, ora 13, la „Constantin Brâncuși”- Muzeul de Artă Craiova, în cadrul expoziției „Silviu Purcărete – 50 de ani de teatru”.

Apărut sub semnătura Mihaelei Marin, renumită artistă fotografă ce urmărește de mulți ani activitatea artistică a unor regizori importanți, albumul conține fotografii din 22 de spectacole semnate de Silviu Purcărete, în România și străinătate, din care amintim Așteptându-l pe Godot, Faust, Lulu, Metamorfoze, O furtună, Macbett, Regele Moare, Lohengrin, Aleko și Francesca da Rimini, precum și cele mai recente mizanscene, Antonin Artaud. Familia Cenci și Gertrude. Volumul, apărut în limba română și limba engleză, cuprinde și un eseu semnat de criticul Sebastian Vlad Popa, „Corpuri lucide – ce învăț din teatrul lui Silviu Purcărete”.

Mulțumirile noastre se îndreaptă către toate instituțiile artistice unde au avut loc spectacolele prezentate în album, companiile internaționale, Institutul Cultural Român și UNITER, echipele de creație, echipele tehnice, actorii, actrițele și muzicienii care au contribuit la realizarea lor. În perioada următoare, albumul – cu titlu gratuit – va ajunge la:

Teatrul Național Radu Stanca Sibiu

Teatrul Național Marin Sorescu Craiova

Teatrul de Comedie București

Teatrul Național Csokonai Nemzeti Debrecen

Teatrul Național Lucian Blaga Cluj-Napoca

Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Teatrul German de Stat Timișoara

Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely Timișoara

Opéra National de Lorraine Nancy

Opera Națională București

Teatrul Național Vasile Alecsandri Iași

Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” Bucureşti

UNITER

Volumul este dedicat regizorului Silviu Purcărete, cu ocazia aniversării a 50 de ani de carieră teatrală. Proiectul este inițiat și susținut de Asociația Culturală Vis-a-Vis, cu sprijinul unui Mecena care a dorit să rămână anonim.

Echipa de proiect

Mihaela Marin – fotografii & concepție grafică și DTP

Adriana Moca – manager de proiect & cuvânt înainte

Sebastian-vlad Popa – autor eseu „Corpuri lucide”

Ozana Oancea – traduceri