În emisiunea „În centrul atenției” (Speranța TV), realizatoarea Valeria Sitaru a invitat-o pe Adriana Moca, directoarea Asociației culturale Vis-à-vis, să vorbească despre proiectele pe care le-a inițiat și realizat, la unsprezece ani de la înființarea Asociației.
Un parcurs profesional al actriței Adriana Moca, început cu studii de actorie, la clasa profesoarei – mentor de excepție – Sanda Manu, apoi la Teatrul Național din Craiova în perioada Silviu Purcărete, Nottara sau Bulandra, alte studii de teatrologie la Paris III Université Sorbonne-Nouvelle, Institut d’études théâtrales și întâlnirea cu o profesoară remarcabilă, Monique Banu-Borie, precum și meseriile conexe teatrului pe care le practică: management cultural, jurnalism, comunicare.
Un dialog despre generații de minunați actori ”la care priveam cu o imensă admirație, cu respect. Toma Caragiu, Ion Caramitru, Moțu Pittiș, Gina Patrichi, George Constantin, Irina Petrescu, Clody Bertola….Știam pe dinafară Elisabeta I-a și Furtuna de la Bulandra” dar și despre perioada craioveană unde ” am întâlnit o echipă fabuloasă, tehnică și artistică, apoi personalități culturale de prim rang din Occident, ca Bernard Faivre d’Arcier, președintele Festivalului de la Avignon între 1993-2003, și mulți alții. Era ca o petrecere, n-am simțit că muncesc la Craiova. Întâlnirea cu Silviu Purcărete mi-a deschis noi orizonturi culturale și artistice”, un nou master de Comunicare și Relații Publice absolvit la Universitatea din București, perioada în care a fost consilier artistic la Teatrul L.S. Bulandra, apoi înființarea Asociației care i-a adus mari satisfacții pentru că a construit proiecte importante. Adriana Moca are convingerea că ”un artist e un om care face performanță oriunde ar fi și orice ar face. Un artist e un om liber care oferă ceva înapoi societății”.
video: Înregistrarea emisiunii