Sari la conținut

Lecturi Sonore – 2018, dosar de presă

  • de

Radio Cernăuți

Radio Cernăuți va difuza zilnic o nouă emisiune „Lecturi sonore” – pastile literare de 3-6 minute despre scriitori și opere din literatura română și universală. Emisiunea va fi difuzată zilnic la ora 18:05, imediat după buletinul de știri. Proiectul „Lecturi sonore” este derulat în cadrul unui parteneriat cu Asociația culturală „Vis à vis”, sonorizarea aparținând Adrianei Moca. Radio Cernăuți va difuza în fiecare zi pastile literare realizate de echipa de proiect, sprijinit de Administrația Fondului Cultural Național”.

Sursa: http://www.bucpress.eu/radio/radio-cernauti-lanseaza-emisiunea-„lecturi-7551

Părinții cer schimbare (www.parintiicerschimbare.ro)

Din ateliere, copiii rămân cu fragmente învățate pe dinafară (fiindcă le lucrează aproape ca la teatru), cu sensuri noi ale textului, dar și cu sentimentul că pot să facă lucruri despre care nu știau că le pot face, capătă curajul unei opinii în fața grupului, pot citi cu glas tare, fără teamă, învaţă să aibă încredere în ei înșiși. Cu unii întâlniți acum trei ani încă țin legătura (pe Facebook) și-mi povestesc ce au mai citit, la ce facultate vor să meargă etc. Pentru mine, care n-am copii, e reconfortant să văd că întâlnirile noastre dau rod.”

Sursa: https://www.parintiicerschimbare.ro/scoala-ar-trebui-sa-fie-un-loc-unde-sa-poti-gresi-fara-sa-ti-se-taie-capul-interviu-cu-adriana-moca

Blog Adelina Scrie

Fac un exercițiu de imaginație: am terminat anul al doilea de facultate și privesc retrospectiv tot ce s-a întâmplat – un fel de bilanț al lucrurilor care, într-o formă sau alta, și-au pus amprenta asupra experiențelor mele. Știu de pe-acum că pe listă se va afla și proiectul Lecturi sonore, care și-a propus să aducă mai aproape de cititori scriitori români contemporani – atât fizic, cât mai ales sufletește. Un proiect tare drag mie, cu întâlniri lunare în care am avut șansa să învăț câte ceva de la fiecare invitat.”

Sursa:http://adelinascrie.ro/lecturi-sonore-cum-am-ocazia-sa-cunosc-in-fiecare-luna-un-scriitor-roman-contemporan/

Facultatea de Litere, Universitatea București

Marţi, 30 octombrie 2018, ora 16,00, în Sala de Lectură a Bibliotecii Facultăţii de Litere, va avea loc o nouă ediţie a proiectului de promovare a literaturii române contemporane “Lecturi sonore”, inițiat de asociația culturală Vis-à-vis, în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universității din București, Radio Cernăuți, Editura Nemira şi platforma bookaholic.ro, cofinanțat de AFCN. Această întâlnire se va construi în jurul volumului semnat de Cristina Andrei, “Matriarhat” (n’autor, 2018). Cartea surprinde secvenţe din istorii de viaţă tulburătoare, triste, ironice, în care femei cu chipuri foarte diferite se lasă observate, judecate, încurajate sau condamnate de cititor.”

Sursa: https://litere.ro/2018/10/28/lecturi-sonore-2/